Verkkokaupan sivulatauksen optimointi

Työkalut optimointiin

Aiheena optimointi liittyen sivulautuksen nopeuteen. Verkkokaupan ja kotisivun sivulatauksen optimointia varten löytyy useita työkaluja verkosta. Nämä työkalut kertovat miten virtuaalipalvelimen asetuksia sekä .htaccess tiedostoa tulee muuttaa, jotta sivut latautuvat mahdollisimman nopeasti. Hakukoneet arvostavat nopeasti avautuvia sivuja ja nopea sivulataus on myös tietysti käyttäjän mieleen.

Optimointi – Analyysit Pingdom:lla ja PageSpeed:llä

Yksi parhaimmista sivuston latausnopeutta kuvaavista työkaluista on Pingdom Tools, joka löytyy
osoitteesta https://tools.pingdom.com . Työkalun avulla voit testata sivustosi tai kilpailijasi verkkokaupan ta kotisivun latausnopeutta eri lokaatioista. Pingdom Tools kertoo samalla myös Googlen PageSpeedin testaaman suorityskyvyn.

PageSpeed https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ saa samalla tavalla yksityiskohtaista tietoa sivuston latausnopeudesta.

Kolmas työkalu sivun latausnopeuden tarkasteluun on GTmetrix osoitteessa https://gtmetrix.com

Seuraavaksi analyysit kuvina kaikilla kolmella analysoijalla. Analyysin kohteena on uusimman Magento 2.2 version verkkokauppa Ultimo teemalla ja Magento 2.2 versio sample-tuotteilla ja verkkokauppaan on tehty ohjeiden mukainen optimointi.

Analyysit sivulle https://php7demo.seobuusteri.fi

Optimointi - Google Pagespeed mobiili
PageSpeed analyysi mobiili sivulatauksen nopeudesta.

 

Optimointi - Google Pagespeed tietokone
Optimointi – PageSpeed analyysi tietokone sivulatauksen  nopeudesta

 

Pingdom Tools analyysi
Pingdom Tools analyysi sivulatauksen nopeudesta.

 

Optimointi GTmetrix analyysi
GTmetrix analyysi sivulauksen nopeudesta.

Yksi nopeimmista tavoista saada verkkokauppa tai kotisivu nopeaksi on asentaa palvelimelle
PageSpeed Module osoitteesta https://developers.google.com/speed/pagespeed/module/
Moduli on saatavilla Apache:lle ja Nginx:lle ja tämän avulla sivun latausnopeus paranee.

Virtuaalipalvelin VPS vs. webhotelli

Yrityksen kannattaa käyttää vain ja ainoastaan virtuaalipalvelinta (VPS eli Virtual Private Server), koska nykyään erittäin suorituskykyisen virtuaalipalvelimen saa käyttöön alle 10 € /kk. En suosittele mihinkään yrityskäyttöön webbihotellia tai yrityswebbihotellia muutaman euron säästön takia. Virtuaalipalvelimelle saa käyttöön root-tunnukset ja root-tunnuksilla palvelimen ominaisuuksia pystyy muuttamaan Pingdom Toolsin, PageSpeedin ja GTmetrix ohjeiden ja suositusten mukaisiksi. Virtuaalipalvelin asetukset, muutokset ja käyttö vaativat Unix / Linux osaamista.

Kuvien tiedostokoon optimointi

Ilman erityisempää osaamista voi optimoida mm. sivulla käytettävät isommat kuvat. Verkossa on sivuja, joilla saa sivulla käytettävien kuvien tiedostokoon oleellisesti pienemmäksi.
Kaksi helppoa ovat https://compressor.io/ ja https://tinypng.com/

Verkkokaupan tuotekortin tuotekuvia ei tarvitse lähtökohtaisesti optimoida mitenkään, koska verkkokauppa itse tekee tarvittavat pienemmät kuvakoot automaattisesti hyvälaatuisesta kuvasta. Joten lisää verkkokaupan tuotekuvat tiedostokooltaan isoina ja isolla pikselimäärällä. Rajoituksena voi toki olla esim. 5000 x 5000 pikselin kuva, mutta rajoitusta voi helposti muokata, jos tulee otettua todella hyvällä järjestelmäkameralla hyvin tarkat ja pikselimäärältään isot tuotekuvat.

Haluatko tietää lisää miten sivun latausaika saadaan lyhyemmäksi ja suositusten mukaisiksi? Katso lisää sivulta https://seobuusti.fi ja soita 040-7166045.

Katso aiempi blogikirjoitus yhden vaiheen kassasta klikkaamalla tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *